Cookie Dough is nu ook in Groningen verkrijgbaar!

July 13, 2017

Of ik interesse had om Cookie Dough te komen proeven? Je begrijpt het, dit soort Instagram berichten geven mij een instant glimlach op mijn gezicht! Afgelopen dinsdag opende de Cookie Dosis corner in Folk Conceptsore en samen met mijn vriendin Paula ging ik zondag al een kijkje nemen voor een proefsessie.

Wat is Cookie Dough?

Cookie Dough is het Engelse woord voor het beslag van koekjes. De koekjesdeeg die BAQ echter verkoopt is zeker niet de reguliere koekjesdeeg. De ‘reguliere’ koekjesdeeg kan je namelijk niet eten omdat er rauw ei in verwerkt zit. Cookie Dough wordt enkel gemaakt met gepateuriseerde eieren en is hierdoor niet schadelijk voor de gezondheid.

Het begon allemaal in Amerika

Evelien, de eigenaresse van BAQ ontdekte dat Cookie Dough een enorme trend aan het worden is in Amerika. Al enige tijd dacht ze erover na om ook dit concept op te gaan starten. Ruimte gebrek hield haar echter tegen. Nadat er in het Westen van het land een winkel geopend werd, kon ze de verleiding niet meer weerstaan en besloot ze er voor te gaan. Het enige probleem was dat er in haar zaak aan de Folkingestraat, te weinig ruimte was voor het uitstallen van de producten. Spontaan boden haar buren van Folk Conceptstore een ruimte aan en zo startte Evelien met het ontwikkelen van Cookie Dosis. Haar variant op de Amerikaanse Cookie Dough.

cookiedosis-cookhiedoughgroningen-shopcookiedough-watiscookiedough-kimbuining.com

Evelien ontwikkelde de laatste weken de eerste 3 smaken: tripple chocolate, white chocolate cranberry spice en salted caramel. Het bijzondere aan deze producten t.o.v. de Amerikaanse variant is dat Evelien alleen natuurlijke producten heeft gebruikt terwijl de Amerikaanse variant bolstaat van de suiker en toevoegingen.

Na een korte presentatie mochten we alledrie de varianten uitproberen. De versie met gezoute caramel leek mij op het lijf geschreven. Helaas kon ik tijdens deze proefsessie niks uitproberen omdat in alle varianten lactose verwerkt zit. Evelien beloofde dat er binnenkort een lactose variant op de markt komt dus ik kom zeker nog eens terug om te proeven!

Cookie Dough is een enorme trend aan het worden in Nederland en ik vind het dan ook heel slim dat Evelien met Cookie Dosis op deze trend inspeelt. Het viel mij zondag op dat iedereen vol enthousiasme aan het proeven en fotograferen was en ik moet eerlijk zeggen: alleen de verpakking is al rete instagram proef. Daar moet je als blogger natuurlijk met de kippen bij zijn ;).

Ook proeven? Je vindt Cookie Dough bij Folk Conceptstore aan de Folkingestraat in Groningen. Meer info vindt je o.a. via de Instagram account van Cookie Dosis. 

Psst… bedankt allemaal voor de overweldigende lieve reacties op mijn bericht van gisteren. Wat voelt dat goed! I’m back girls!

About

Hoi, Ik ben Kim!

Ik heb besloten om er vol voor te gaan en mijn dromen waar te gaan maken – ben bewust kleiner gaan wonen – startte in 2015 mijn eigen bedrijf – maak sinds kort video’s op YouTube – draag alleen nog maar duurzame mode én coach ondernemers om vol zelfvertrouwen online te (gaan) ondernemen.

Bloggen is mijn lust en mijn leven. Via deze blog wil ik jou inspireren om bewust na te denken over de stappen die je maakt in jouw leven.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge