Graciela Huam, waar Peru en Nederland samenkomt

September 18, 2017

Graciela Huam. Een Nederlands – Peruaans fairtrade kleding merk. Geïnspireerd door de levendige cultuur van Peru, de Nederlandse Avant- Garde design en de kleuren van de natuur van beide landen. Een bijzondere mix van ambacht en ontwerp van twee diverse culturen. Toen ik een bericht kreeg van Graciela over haar merk kon ik niet wachten om haar lookbook te bekijken en omdat ik zo razend enthousiast werd, moest ik dit natuurlijk ook even met jou delen want ken jij Graciela Huam haar ontwerpen al?

Ontworpen in Nederland, gemaakt door ambachtslieden in de Andes

Het begon allemaal in het Zuiden van Peru in de plaats Puno. Graciela was onder de indruk van de natuurlijke grondstoffen, het magische landschap en het indrukwekkende breiwerk van de lokale ambachtslieden.

Ze besluit samen met een fabrikant in Puno samen te gaan werken die gecertificeerd is met de principes van eerlijke handel. Haar doel is om mooie en kwalitatief hoogwaardige kleding te maken met een eigentijdse, prêt-à-porter stijl onder duurzame en eerlijke omstandigheden. Die niet alleen goed zijn voor de ambachtslieden maar ook een meerwaarde hebben voor de lokale bevolking.

Maar moet ik dat wel willen, kleding van wol?

Ik hoor regelmatig geluiden van mensen die geen wol meer willen dragen. Iets waar ik mij goed in kan vinden. Zeker als je weet hoe wreed bedrijven in landen zoals Australië met de schapen omgaan. Het is zo ruw en wreed. Ook ik sta daar zeker niet achter. Tegelijkertijd weet ik uit eigen ervaring dat het anders kan. Als kind zag ik al hoe mijn ouders maar ook de schaapscheerders die bij ons thuis kwamen, liefdevol met de dieren omgingen. Dat het voor de schapen beter was als ze geschoren werden omdat er anders in de warme zomerzon sneller kans was om het krijgen van maden. Een verschrikkelijke ‘ziekte’ waar ik een aantal schapen onder heb zien lijden. Serieus, dat gun je echt niemand.

Wat mij persoonlijk dan ook echt aanspreekt aan het concept van Graciela Huam is dat ze oude ambachten niet alleen in leven houd maar ook ondersteunt door de lokale bevolking een eerlijk salaris te geven én hen te laten werken onder goede omstandigheden. Dit alles samen maakt het voor mij een interessant project dat ik zeker wil steunen. Haar kleding vind ik daarnaast echt waanzinnig mooi. Zie bijvoorbeeld onderstaande jurken en truien.

Het kan zijn dat je het dragen van wol uit principe niet duurzaam vindt. Dat mag. Mijn missie met mijn blog is om te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn op het gebied van duurzame mode. Ik help je graag met het ontwikkelen van je eigen, tijdloze capsule wardrobe.

Van Graciela ontving ik overigens ook nog iets super tofs. Namelijk een gebreide kokerrok. Check mijn Instagram voor de foto. Echt wat ben ik hier blij mee! Op haar site zag ik diverse exemplaren. Onder andere in okergeel. Ook was ik compleet verliefd op deze trui  en de broek op bovenstaande foto.

Nou ben ik natuurlijk heel benieuwd: ken jij Graciela Huam al?

 

About

Hoi, Ik ben Kim!

Ik heb besloten om er vol voor te gaan en mijn dromen waar te gaan maken – ben bewust kleiner gaan wonen – startte in 2015 mijn eigen bedrijf – maak sinds kort video’s op YouTube – draag alleen nog maar duurzame mode én coach ondernemers om vol zelfvertrouwen online te (gaan) ondernemen.

Bloggen is mijn lust en mijn leven. Via deze blog wil ik jou inspireren om bewust na te denken over de stappen die je maakt in jouw leven.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge