Duurzaam merk: ken jij Skunkfunk al?

August 28, 2017

Skunfunk. Een Spaans merk dat vooral opvalt door de opvallende, urban prints. Via Love, Peace & Joy kwam ik in aanraking met dit merk en omdat ik denk dat velen van jullie het nog niet kennen, stel ik het merk graag aan je voor.

Want zeg eerlijk: het kan soms best lastig zijn om leuke, duurzame merken te vinden. Vooral als je houdt van moderne of juist klassieke items. Veel merken die in Nederland verkrijgbaar zijn eerder sportief en wollig dan vrouwelijk en modern te noemen. Zelf houd ik hier niet van. Liever ga ik voor een trendy design dat gemaakt is van hoge kwaliteit zoals de kleding van Miss Green.

Toen ik voor het eerst de items van Skunfunk zag twijfelde ik of ik het wel bij mijn stijl zou passen. Waren de grafische prints niet teveel aanwezig? Ellen spoorde mij aan om de kleding toch eens te proberen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik blij verrast was door de trui. Het model, Marylise genoemd, valt ietwat oversized en is gemaakt van 100% biologisch katoen. Een tijdloos item dat prima te combineren is met een jeans. Opvallend aan de najaarscollectie van Skunfunk is dat de collectie op de website betrekkelijk klein oogt. Ik zie veel A- lijn modellen en maar één model tas. Dit terwijl op de website van Love, Peace & Joy veel meer items verkrijgbaar zijn. Bijzonder vind ik daarnaast dat er op de site van Skunkfunk al sinds 2015 geen nieuw persbericht meer geplaatst is. Jammer, want ik was zeker benieuwd naar meer beelden.

Wat ik wél kan ontdekken over het merk Skunfunk

Het merk Skunfunk is in de jaren 90 opgericht door Mikel Feijoo Elzo die shirts verkocht op festivals om zo zijn reizen te kunnen bekostigen. Inmiddels verkoopt het merk in maar liefst 700 winkels wereldwijd kleding en accessoires. De stijl van Skunfunk is het best te beschrijven als een mix van creatief en urban. Alle kledig is gebasseerd op de laatste trends waarbij duurzaamheid altijd de rode draad heeft bij de productie van de kleding.

Zo is de polyester kleding gemaakt van gerecyclde plastic pet flessen, het leer gemaakt van gerecycled leer, zijn er bij de productie van de linnen kleding amper gebruikt gemaakt van pesticiden en worden daarnaast de volgende duurzame grondstoffen ingezet: biologisch katoen, tencel en hennep voor de productie van de kleding.

Alle kleding van Skunfunk is fairtrade en Ecocert Greenlife F32600 gecertificeerd. Je kan er dus bij Skunfunk zeker van zijn dat de kleding onder goede omstandigheden zijn gemaakt.

Meer over de duurzame visie van het merk lees je hier. 

skunkfunk-trui-marylise-kimbuining.com1

Benieuwd naar meer kleding van het merk? Check dan zeker de webshop van Love, Peace & Joy.

Heb jij al eens kleding gekocht van Skunfunk of had jij er zelf ook nog nooit van gehoord?

About

Hoi, Ik ben Kim!

Ik heb besloten om er vol voor te gaan en mijn dromen waar te gaan maken – ben bewust kleiner gaan wonen – startte in 2015 mijn eigen bedrijf – maak sinds kort video’s op YouTube – draag alleen nog maar duurzame mode én coach ondernemers om vol zelfvertrouwen online te (gaan) ondernemen.

Bloggen is mijn lust en mijn leven. Via deze blog wil ik jou inspireren om bewust na te denken over de stappen die je maakt in jouw leven.

2 comments

  1. Comment by Loes

    Loes Reply August 31, 2017 at 7:53 am

    Ziet er tof uit 😀

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge