Kim onderneemt #1: Ik heb mijn eigen product gelanceerd!

October 2, 2017

Whoehoe! Lieve mensen, wat ben ik bij! Afgelopen vrijdag lanceerde ik mijn eigen product. Hoe tof is dat? Na wekenlang bezig te zijn met ontwerpen, zoeken naar een duurzame drukker en duurzaam verzendmateriaal, is het eindelijk zover. Afgelopen vrijdag kwamen een aantal klanten en relaties bij mij op kantoor om het feest te vieren en was het tijd om echt te gaan genieten.

Voordat ik begin met het delen van mijn eigen product wil ik ook nog iets tofs met je delen. Ik ga namelijk starten met een nieuwe serie op mijn blog. In de titel zie je het al, het gaat “Kim onderneemt” heten. Via deze serie wil ik graag mijn leven als ondernemer met je delen want serieus, er gebeurt zoveel. BlogAdvies bestaat nu precies een jaar en in dat jaar ben ik enorm gegroeid als mens. Ik ontdekte hoe ik mijzelf wilde positioneren, wat ik als ondernemer wel, maar ook vooral niet naar buiten wil brengen, ontdekte hoe belangrijk het is om een eigen team te gaan vormen met experts en ging mezelf ook steeds meer specialiseren. Inmiddels help ik meerdere duurzame ondernemers om vol zelfvertrouwen online te ondernemen en help ik zo om duurzaamheid steeds meer gangbaar te maken.

Zoals je weet heeft bewuster leven mij enorm veel gebracht en daarom blijf ik nog steeds bloggen over minimaliseren en duurzame mode, maar omdat ik ook ondernemer ben wil ik dit punt niet wegcijferen. Dus vanaf nu verschijnt er elke maandag een blog in de serie “Kim onderneemt”. Ik zou het heel tof vinden als je mij (blijft) volgen!

READ  Bewuster leven vanuit verbinding

Genoeg gepraat. Welk product heb ik nou eigenlijk gelanceerd?

Strategische socialmedia-kalender

Het is een strategische socialmedia-kalender. Wie mij kent weet dat ik naarstig op zoek was naar een tool die meer overzicht gaf in mijn socialmedia-activiteiten. Nou, ik bleek niet de enige te zijn! Veel van mijn klanten vonden het lastig om maandelijks overzicht te houden en vroegen mij dan ook regelmatig om tips. Welke tool zou helpen? Na lang zoeken viel het mij op dat er geen enkele tool was die zowel overzicht in de planning als bewustwording creëerde. Zelf gebruik ik nu ongeveer een jaar de Purpuz Planner die mij zeker geholpen heeft om deze droom te realiseren maar ook in dit boek miste ik een socialmedia-overzicht.

Ik besloot de stoute schoenen aan te trekken en het gewoon zelf te gaan maken. Maar… ik wilde niet zomaar een product ‘de wereld in slingeren’. Er is immers al genoeg op de wereld te koop. Het product dat ik wilde maken moest innovatief, praktisch, tijdloos, minimalistisch en duurzaam zijn. Het liefst geproduceerd in de regio. En dat is gelukt!

De kalender is ontworpen door Annemieke de Jonge, gedrukt door duurzame drukker Tienkamp in Groningen met plantaardig inkt op gerecycled papier. De duurzame dozen waar de kalender in verzonden wordt kocht ik in bij Sikkema Verpakking en zelfs de landingspagina is gemaakt door Harco van Paperblue. Het proces van het eerste ontwerp tot de lancering heeft aardig wat bloed, zweet en tranen gekost maar o, wat was ik trots afgelopen vrijdag omdat de kalender nu eindelijk af was!

READ  Kim onderneemt #2: Wel of geen auto?

kimbuining-launchparty-socialmediakalender-onlinestrategie-blogadvies

De Groningse fotograaf Sven Flier maakte tijdens de lancering deze foto’s. Ik ben echt onwijs dankbaar voor alle lieve reacties die ik tot nu toe heb ontvangen. Er waren zoveel mensen die wilden komen maar ziek waren of verhinderd waren door hun werk. Bedankt allemaal dat jullie er zijn, zelfs gelijk bestellingen hebben geplaatst zonder dat je het product überhaupt hebt gezien. Ik ben jullie enorm dankbaar. Ik kan het niet in woorden uitdrukken hoeveel dit voor mij betekent.

socialmediakalender-strategischesocialmediakalender-onlinestrategie-blogadvies

socialmediakalender-strategischesocialmediakalender-onlinestrategie-blogadvies

socialmediakalender

Het is zo gaaf om nu mijn eigen, duurzame product in huis te hebben. Echt een droom is uitgekomen!

De socialmedia-kalender is de tool voor iedereen die strategisch(er) social media in wil zetten voor zijn of haar bedrijf. Wil jij ook een exemplaar? Dat zou ik erg tof vinden! Je bestelt de strategische socialmedia-kalender via deze link. 

Fotografie door Sven Flier.

Editor: Gabriëlle Pinkster

 

About

Hoi, Ik ben Kim!

Ik heb besloten om er vol voor te gaan en mijn dromen waar te gaan maken – ben bewust kleiner gaan wonen – startte in 2015 mijn eigen bedrijf – maak sinds kort video’s op YouTube – draag alleen nog maar duurzame mode én coach ondernemers om vol zelfvertrouwen online te (gaan) ondernemen.

Bloggen is mijn lust en mijn leven. Via deze blog wil ik jou inspireren om bewust na te denken over de stappen die je maakt in jouw leven.

5 comments

 1. Comment by Mira

  Mira Reply October 2, 2017 at 9:58 am

  Hoi Kim!
  Ik klikte eigenlijk meteen door om te bestellen alleen schrok een beetje van de prijs. Nu heb in uiteraard best wat meer over voor een duurzaam product maar ik vroeg me af hoe deze prijs tot stand is gekomen? Niet gemeen bedoelt overigens, ik ben gewoon benieuwd, misschien schat ik de productiekosten wel veeeeeel te laag in ofzo. Anyway, het concept vind ik geweldig:)
  Mira recently posted…Life | September 2017: School, uitrusten en foto´s makenMy Profile

  • Comment by kimbuining

   kimbuining Reply October 4, 2017 at 7:35 am

   Hoi Mira, Wat tof dat je een kalender wilt kopen! De productiekosten zijn inderdaad stukken hoger dan ‘regulier’ en het is een kalender voor een jaar. Hierdoor betaal je omgerekend net geen 5 euro per maand. Iets duurder dan een versie van de Hema dus maar wel met heel veel extra’s zoals elk kwartaal een live Q&A, instructievideo en kans op deelname aan een Plan Party :)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge