Minimaliseer update | Hoe gaat het opruimen?

July 17, 2017

Het is bijna 4 jaar geleden dat ik drastisch begon met opruimen. Nadat ik een aantal keren de beautybox had ontvangen, ontdekte ik dat ik veel dubbel had. Via Facebook kwam ik bij toeval terecht in een besloten Facebook groep waar meerdere vrouwen de producten onderling gingen ruilen en de rest is geschiedenis ;).

Het ruilavontuur begon en wat heb ik via het ruilen veel leuke mensen leren kennen! Na een tijdje merkte ik echter dat ik zo ongelofelijk veel troep had verzameld. Spullen die ik nooit zou gaan gebruiken. Ik besloot veel weg te doen en te beginnen met project pan. Tijdens dit project besluit je om een x aantal maanden niks meer te gaan kopen totdat al je producten letterlijk de pan hebben geraakt (bij een blush raak je de pan als deze op is, vandaar deze naam).

Elke maand plaatsten we in een groep een update. Het opruimen begon echt een hele sport te worden en ik had er veel plezier aan. Inmiddels dacht ik dat een dergelijk project niet meer nodig zou zijn. Ik was al snel gestopt met de cadeauboxen en kocht heel gericht in wat ik wou hebben. Boy, I was wrong! Door de jaren heen had ik voor mijn blog ook aardig wat spullen ontvangen. Ondanks dat ik bij AlleenPuur veel liet uitproberen door gastbloggers, waren er toch wat dingen in bakken in de berging terecht gekomen. Zo gek, want ik dacht dat ik alle spullen zeker had opgeruimd. Ook in mijn make- up lade was weer vol. Met name vol samples die ik meenam van vakantieadresjes onder het motto: ik heb er toch al voor betaald. Daar moet ik ook maar eens mee stoppen ;).

Vorige week ging de knop om en besloot ik om eens goed te gaan opruimen. Tijd voor schoon schip oftewel: een heerlijk lege en opgeruimde la! Mijn zus en moeder waren heel blij met de spulletjes die weg mochten en ik geniet van de rust en ruimte!

In deze video kan je het hele proces zien. Nu ben ik natuurlijk heel benieuwd: ken jij het project pan ook en heb je er al eens aan meegedaan?

 

 

5 comments

 1. Comment by Babs

  Babs Reply July 17, 2017 at 2:54 pm

  Ik moet ook hoognodig mijn kasten uit gaan ruimen. Binnenkort zie ik mijn zussen weer en dan neem ik sowieso veel mee, mogen zij kijken of er wat leuks bij zit! Wat handig die FB groep, die ken ik nog niet. Ik heb wel alle producten ten dele gebruikt, om te testen natuurlijk.
  Babs recently posted…Natuurlijk Rooibos – voor een optimale verzorging van de huidMy Profile

 2. Comment by Natascha

  Natascha Reply July 17, 2017 at 5:24 pm

  Wat een leuke video Kim! Ik kende dat project waar je het over hebt nog niet maar het spreekt me erg aan! Ik ben het afgelopen jaar ook veel aan het weggeven geslagen en dat bevalt me wel. Hoe minder make-up en kleding ik bijvoorbeeld heb, hoe meer ik investeer in goede basics en dat scheelt me een hoop stress. Soms krijg ik door mijn blog best veel spullen die ik zelf niet nodig heb, en die geef ik nu weg :) Minder spullen geeft mij meer ruimte in mijn hoofd.

 3. Comment by Mariëlle Markgraaff

  Mariëlle Markgraaff Reply July 24, 2017 at 8:07 pm

  Héérlijk zo weinig <3 Toen ik dierproefvrij ging, heb ik al veel make-up weg gedaan. Toen ik vegan ging ook nog eens dubbel zoveel. Qua make-up ben ik aardig tevreden, al heb ik wat back-ups die ik graag nog op wil maken. Ik koop sowieso niets nieuws als ik het niet nodig heb. Onder mijn wastafel staan wel nog aardig wat verzorgingsproducten, ook die wil ik eerst opmaken voor ik weer wat nieuws pak!
  Mariëlle Markgraaff recently posted…Review | The Balm Bahama Mama BronzerMy Profile

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge