Mooie, duurzame tassen bestaan. Check Matt & Nat!

July 26, 2017

Vrijwel elke vrouw die ik ken is verzot op tassen maar wat doe je als je alleen nog maar duurzaam wilt shoppen? Waar vind je nou een mooie duurzame tas? Matt & Nat is ver uit mijn favoriet. Omdat ik zo enthousiast ben over de moderne vormgeving wil ik je graag kennis laten maken met dit mooie merk.

Het verhaal van Matt & Nat

Matt & Nat, afgeleid van het woord Material en Nature, is een Candaas tassenmerk. Nu zijn er natuurlijk tal van tassenmerken over de hele wereld maar wat zo bijzonder is aan Matt & Nat is dat dit bedrijf alleen 100% vegan en duurzame grondstoffen gebruikt voor de productie. En dat sinds dag 1!

‘It’s important for us not to use leather. Simply put, we don’t like hurting animals and we care about the welfare of the planet. Our collections are all designed by our close-knit team in Montreal, Quebec. We develop prototypes and collections based on our sketches, using our signature vegan leathers and using eco-friendly materials like recycled nylon, cork and rubber. The bags are then produced in China, in small factories we’ve had long-standing relationships with. We only collaborate with factories that are in line with our ethos and verify regularly our operations are up to standards. We make sure the factories we work with qualify for the SA8000 standard certification.’ – Matt & Nat website. 

Schrok jij ook even van het woord ‘China’? Yes, er zijn ook bedrijven uit dit land die wél goede werkomstandigheden bieden voor hun makers. Had je niet verwacht hé? Ik moet zeggen: ik kreeg eerst ook een naar gevoel erbij totdat ik mij besefte dat ik zonder enige kennis oordeelde.

READ  Relaxing and reading in England

 

Wat ik persoonlijk zo bijzonder vind aan Matt & Nat is dat de tassen een heerlijk fris en stijlvolle look hebben. De modellen zijn bewust tijdloos waardoor je er jarenlang plezier van hebt.

De tassen van Matt & Nat zijn ze sinds kort te koop in Groningen bij Marquant Department en uiteraard ben ik gelijk even een kikje gaan nemen. Ik moet zeggen dat ik echt onder de indruk ben van de kwaliteit. De tassen zijn gemaakt van dik materiaal en er is keus uit zoveel leuke modellen dat het water me bijna in de mond liep. Dit is echt niet goed voor een tassenliefhebber ;). Eindelijk een vegan tassenmerk die afrekent met het ‘geitenwollensokken imago!’

Leuk weetje: De binnenvoering van alle tassen zijn gemaakt van PU dat afkomstig is van gerecyclde petflessen. Het bedrijf recycled meer dan 1 miljoen petflessen per jaar. Echt een waanzinnig aantal.

Mijn favoriete tassen van Matt & Natt

mattandnatfavorites-duurzamtassen-mattandnatnajaarfavorieten-mattandnat2017-vegantassen-veganbags-wolfandstorm-kimbuining.com

1. Matt & Nat Clarke Bordeaux      2. Matt & Nat Robby Mint   3. Matt & Nat Alaya Artichoke

Een van mijn favorieten is de Matt & Nat Alaya Artichoke. De kleur en vormgeving vind ik zo waanzinnig mooi en de prijs vind ik ook prima te doen: €110,- euro voor een 100% duurzame tas. Prima prijs toch? Het Clarke modelletje is echter voor mij wat praktischer in combinatie met werk. De kleur bordeaux vind ik erg mooi maar stiekem had ik liever de tas in een mint kleur gezien.

In Nederland is Matt & Nat online verkrijgbaar bij o.a. Wolfandstorm, Geitenwollenwinkel en via Zalando. Wil je ze liever niet online shoppen? In Groningen kan je terecht bij Marquant Department voor een fijn exemplaar.

READ  Fair Friday: gerecyclede sieraden 'Van Straat'

 

5 comments

  1. Comment by Linda

    Linda Reply July 26, 2017 at 9:33 am

    Oh boy, dit is zo niet goed voor mijn constante cravings naar mooie tassen. Het zijn écht pareltjes! En het fijnste vind ik wel dat duurzaam niet belachelijk duur hoeft te zijn. *droomt ondertussen nog even weg bij de tassen op de site*
    Linda recently posted…Glow like a goddess | Sleek Cleopatra’s KissMy Profile

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge