Opzoek naar minder

August 16, 2017

De laatste maanden voel ik het steeds sterker. Het gevoel dat er teveel is. Op momenten dat ik in mijn tuin zit en de zonnestralen door mijn kleren voel prikken, vergeet ik alles om mij heen. Totdat ik opkijk en zie dat de tuinkast propvol zit. Dat er meer is dan dat ik nodig ben. En dan, dan verlang ik naar minder.

Naar het leven vanuit en koffer of zelfs van een nomaden bestaan zoals het leven van Marin. Het lijkt mij heerlijk om vaker een te zijn met de natuur. Naar buiten te lopen en echt de tijd te nemen om er gewoon te zijn. Rond te kunnen fietsen en de wind alle stress uit mijn lijf te laten blazen.

Ik merk dat ik hunker naar minder

Zelfs in mijn video’s komt het steeds meer terug. Minder bezittingen want waar werk ik nou eigenlijk voor? Zielsgelukkkig wordt ik van de kleine dingen. Coach gesprekken waarbij ik mensen vol energie achter laat. Vol vertrouwen gaan ze aan de slag en leren ze online te ondernemen vanuit hun passie. Ik voel dat dit is wat ik moet doen. Alleen op mijn site liet ik dit nog niet duidelijk zien.

Daarom heb ik mijn website aangepast. Bied ik gratis brainstormsessies aan. Iets wat ik atlijd al deed maar online nog niet communiceerde. Ik geniet er enorm van als ik het vuurtje kan aanwakkeren in anderen maar voel ook dat ik mezelf meer zou mogen liefhebben.

Dat ik dingen uit handen mag geven die mij energie kosten zodat ik niet meer 16 uur achtereen (yes, that’s me) bezig ben met het optimaliseren van mijn site.

Dat de laptop vaker dicht mag omdat ik voel dat ik mijn energie weer wil aanvullen

En dat ik stiekem wel eens trots mag zijn op wat ik heb bereikt. Omdat ik mensen inspireer door juist zo puur en dicht bij mezelf te blijven. Dat ik eerlijk ‘nee’ tegen opdrachtgevers durf te zeggen als ze vragen of ik iets wil doen puur omdat het mij geen energie geeft. Terwijl ik stiekem het geld ook goed kan gebruiken.

Ik voel steeds sterker de kracht van geld. Geld is energie. Het zorgt dat dingen mogelijk gemaakt worden. Je kan mensen versterken, perspectief bieden. Een dak boven het hoofd bieden. Daarnaast kan geld ook een negatieve energie geven als je er iets voor moet doen wat niet bij je past. Wat tegen je waarden ingaat.

Bezit is voor mij nooit belangrijk geweest. Ik hecht mij niet aan spullen en consumeerde voorheen alleen om een leegte op te vullen. Het gaf me vertrouwen. Zekerheid. Zekerheid die ik nu voel zonder dat ik ook maar iets nodig heb.

Ik weet hoe het is om een goede baan te hebben én om alles te verliezen. Hoe het is om zonder enige fundering een bedrijf op te bouwen. Het minimalisme heeft mij al veel gebracht.

Om mijzelf uit te dagen om bewuster met geld om te gaan ga ik meedoen met de No spend challenge. 

Ik ga opzoek naar minder. Omdat het kan.

Doe je ook mee?

About

Hoi, Ik ben Kim!

Ik heb besloten om er vol voor te gaan en mijn dromen waar te gaan maken – ben bewust kleiner gaan wonen – startte in 2015 mijn eigen bedrijf – maak sinds kort video’s op YouTube – draag alleen nog maar duurzame mode én coach ondernemers om vol zelfvertrouwen online te (gaan) ondernemen.

Bloggen is mijn lust en mijn leven. Via deze blog wil ik jou inspireren om bewust na te denken over de stappen die je maakt in jouw leven.

7 comments

 1. Comment by Linda - Zaailingen

  Linda - Zaailingen Reply August 16, 2017 at 12:45 pm

  Oh, dit vind ik ook wel interessant! Heb jij al een plan gemaakt of waar ligt jouw uitdaging denk je?

  • Comment by kimbuining

   kimbuining Reply August 17, 2017 at 6:28 am

   Hoi Linda! Ik ga dit weekend mijn financiën weer in kaart brengen. Op basis daarvan ga ik een x bedrag sparen. Een van mijn grootste uitdagingen is niet het winkelen maar het eten, haha. Ik heb een hekel aan koken en eet ies te vaak buiten de deur. Niet z’n goedkope hobby ;).

 2. Comment by Lidia

  Lidia Reply August 16, 2017 at 12:58 pm

  Heel herkenbaar, als ik naar mijn volgepakte huis kijk en al het speelgoed wat mijn kinderen hebben. We hebben al twee hele grote opruimslagen gemaakt en nog steeds hebben we zo verschrikkelijk veel. Afgelopen weken leefden we in Zweden in een blokhut. Onze kinderen speelden met dingen uit de natuur en wij waren rustiger dan we in tijden geweest waren.
  Lidia recently posted…Waarom kiezen bedrijven en ontwerpers voor fair fashion?My Profile

 3. Comment by Maaike

  Maaike Reply August 18, 2017 at 7:44 am

  Mooie challenge! Klinkt ook realistisch en leerzaam.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge